Activitats, destaca, Sin categoría

Cinefòrum. “La doble ocupació: Viure en un camp de refugiats palestí amb diversitat funcional”

echlas koitton-02

Dijous 14 de desembre a les 18:30 h, des de l’Aula d’Idiomes organitzem una projecció amb xerrada-col·loqui amb la participació d’Echlas Alazza, refugiada palestina i activista de la diversitat funcional.

L’activitat consistirà en la projecció de dos curts documentals sobre la vida als camps de refugiats palestins dirigits per Mohammad Alazzah, director de la Unitat Audiovisual del Centre Lajee en el camp de refugiats d’Aida, Betlem: “Puedo” i “Tenemos un sueño”. A continuació, farem una petita xerrada-col·loqui amb Echlas Alazza, protagonista de “Puedo”.

“Puedo”, de Mohammad Alazzah (18 min)

0Sinopsi: Echlas Alazza és una dona refugiada, palestina i amb diversitat funcionals. El documental ‘Puc’ tracta sobre la seva vida i sobre com ha aconseguit adoptar i celebrar aquestes identitats i fer front als obstacles a la recerca de la independència. Echlas és originària del poble palestí Beit Jibrin, encara que ha viscut tota la seva vida al camp de refugiats d’Alazza. Amb distròfia muscular des que va néixer, Echlas té una falta de mobilitat gairebé total. Tanmateix, en no voler dependre de la seva família, va començar un projecte de classes d’àrab i intercanvi cultural acollint voluntàries de tot el món a casa seva, les convidava a pintar com a forma d’expressió, i també com a font d’ingressos. Els seus projectes no han estat sempre ben vistos en la seva comunitat, però Echlas ha acarat aquests reptes mantenint-se ferma en la lluita per la seva independència.

3
“Tenemos un sueño: vivir seguras”, de Mohammad Alazzah (12 min)

Sinopsi: Aquest curt documental mostra la vida diària al camp de refugiats d’Aida a través de la mirada d’Shahed, una nena palestina d’11 anys. La història mostra les dificultats de créixer al camp, greument afectat per la manca de recursos i les incursions constants de l’exèrcit israelià. La manca d’aigua, d’espai, d’oportunitats, i també la violència, no permeten gaudir d’una infància normal. No obstant això, al curt podem veure la determinació dels nens i nenes d’Aida per seguir jugant i gaudint de les seves activitats preferides, mantenint viu el somni de poder viure segures algun dia.

 

Esdeveniment al facebook.

Anuncis